Speelschema WK Darts: Van Gerwen, Hedman en Hamilton zaterdagavond in actie

Zaterdagavond begint Michael van Gerwen eindelijk aan het WK Darts 2021. De drievoudig wereldkampioen opent in de tweede ronde tegen Ryan Murray.

Van Gerwen had als eerste reekshoofd een vrijstelling in de eerste ronde. Zijn tegenstander Ryan Murray heeft al een wedstrijd achter de rug. De Schot versloeg Lourence Ilagan in zijn eerste partij.

Lang waren er twijfels over de vorm van de 31-jarige Brabander in aanloop naar het WK Darts. De nummer één van de wereld kende een teleurstellende zomer en ook de start van het najaar was niet goed. Gaandeweg groeide de vorm en tijdens het laatste toernooi voor het WK Darts liet Mighty Mike zien toch gewoon tot de topfavorieten te behoren voor de wereldtitel.

Deze avond draait niet alleen om Van Gerwen maar toch zeker ook om Deta Hedman. De 61-jarige Engelse maakt haar debuut op het grote PDC-wereldkampioenschap. Hedman troefde onder meer Fallon Sherrock af tijdens het dameskwalificatietoernooi voor het WK Darts.

Hedman is met haar palmares één van de iconen van het damesdarts. Meer dan 200 titels schreef zij in haar imposante loopbaan op haar naam. De meeste van deze titels waren wel op de vloertoernooien, want op de televisietoernooien is de erelijst van Hedman wat minder gevuld. Hoogtepunten waren drie finales op het dameswereldkampioenschap en vier major-titels. Bij haar vuurdoop op dit toernooi neemt de geboren Jamaicaanse het op tegen Andy Boulton.

Waar Hedman haar debuut maakt, keert Andy Hamilton na vijf jaar terug in Alexandra Palace. De WK-finalist van 2012 zocht vanaf 2018 zijn toevlucht bij de BDO en keerde dit seizoen terug bij de PDC. The Hammer haalde zijn Tour Card op de Q-School en plaatste zich in zijn eerste seizoen direct weer voor het WK Darts. De ervaren Engelsman treft het Duitse talent Nico Kurz, die opnieuw de Duitse Super League wist te winnen. Kurz debuteerde vorig jaar op indrukwekkende wijze op het WK Darts met zeges tegen James Wilson en Joe Cullen. Na een puike partij verloor hij vervolgens bij de laatste 32 van Luke Humphries.

Ook Damon Heta en Danny Baggish debuteerden vorig seizoen op het WK Darts. Zij treffen elkaar zaterdag in de derde partij van de avond. Heta won vorig jaar in de eerste ronde van Jose de Sousa en verloor vervolgens van Glen Durrant. Baggish pakte destijds de winst tegen Boulton om daarna te verliezen van Nathan Aspinall. Heta ging in januari naar Q-School, waar hij zijn Tour Card veroverde. Vervolgens kende de Australiër een ijzersterk seizoen met zijn eerste Pro Tour-titel en twee major-kwartfinales.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Zaterdag 19 december

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

19:10 Andy Hamilton v Nico Kurz (R1)

20:10 Andy Boulton v Deta Hedman (R1)

21:10 Damon Heta v Danny Baggish (R1)

22:10 Michael van Gerwen v Ryan Murray (R2)

Speelschema WK Darts: Van Gerwen, Hedman en Hamilton zaterdagavond in actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties