Speelschema woensdagavond WK Darts 2022 met onder meer Lewis en titelverdediger Price

De mooiste dartsperiode van het jaar is weer aangebroken. Vanaf woensdagavond kunnen we tot en met 3 januari bijna dagelijks genieten van het WK Darts.

Ondanks de oplopende coronabesmettingen zijn de fans er dit jaar gewoon bij in Alexandra Palace. Dat was vorig jaar ook het geval op de openingsavond van het WK Darts, maar een dag later ging Londen in een strenge lockdown waardoor het restant van het toernooi achter gesloten deuren gespeeld werd.

In een lege zaal wist Gerwyn Price voor de eerste keer in zijn carrière de wereldtitel te veroveren. Door die eindzege komt Price, zoals de traditie voorschrijft, woensdag op de openingsavond in actie.

De Welshman weet echter nog niet wie zijn tegenstander is. Price treft namelijk de winnaar uit de partij tussen Ritchie Edhouse en Peter Hudson, die de 29ste editie van het PDC-WK in gang gaan trekken.

Beide spelers deden eenmaal eerder mee aan een WK en hebben bovendien gemeen dat ze allebei van James Wade verloren. Edhouse twee jaar geleden, Hudson tijdens de editie van 2013. Hudson had zich eigenlijk niet geplaatst voor dit toernooi, maar werd als reservespeler opgeroepen na de afmelding van Lihao Wen.

Nitin Kumar wist op het nippertje wel de oversteek te maken naar Londen. De darter uit India kreeg pas op het laatste moment een visum toegewezen. Kumar won bij zijn twee voorgaande deelnames nog geen set op het WK Darts, maar krijgt woensdagavond tegen Ricky Evans een derde kans. Rapid Ricky plaatste zich als nummer zeventien van de Pro Tour-lijst voor dit toernooi. Evans wist de voorbije twee jaren de derde ronde te halen, zijn beste resultaat in Alexandra Palace.

Adrian Lewis begint woensdag ook aan zijn toernooi. De tweevoudig wereldkampioen heeft met Matt Campbell een geduchte tegenstander gevonden. Jackpot is afgezakt naar de 34ste positie op de wereldranglijst, maar begint langzaam weer tekenen van herstel te tonen. Een goed resultaat op het wereldkampioenschap kan Lewis wellicht het juiste zetje in de richting van een definitieve terugkeer geven. Dan moet hij wel zien af te rekenen met Campbell, die vorig jaar heel dichtbij een knappe overwinning op Scott Waites was. De winnaar van deze partij neemt het in de tweede ronde op tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Speelschema WK Darts 2022

Woensdag 15 december (20:00 uur)

Eerste ronde (3x), Tweede ronde (1x)

Ritchie Edhouse v Peter Hudson (R1)

Ricky Evans v Nitin Kumar (R1)

Adrian Lewis v Matt Campbell (R1)

Gerwyn Price v Edhouse/Hudson (R2)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties