Smith blijft jagen op wereldtitel: 'Ik stop niet voordat ik die wereldbeker omhoog kan tillen'

Drie jaar geleden stond Michael Smith in zijn eerste grote WK-finale, die hij destijds verloor van Michael van Gerwen.

De Engelsman verloor niet alleen die wedstrijd, maar ook zijn beheersing. Bullyboy bekende later tijdens die wedstrijd achter de schermen uit woede zijn hand te hebben gebroken bij een 2-0 achterstand tegen Van Gerwen. Uiteindelijk ging die wedstrijd met 7-3 verloren.

''Dat ik mijn hand brak tegen Van Gerwen, gebeurde uit pure frustratie. Het was de enige manier waarop ik mijn frustraties kon uiten. Als ik op het podium zou gaan schreeuwen, zou dat ook tot heel veel kritiek leiden, dan zeggen ze weer dat ik snel opgeef. Het is dan makkelijker om achter de schermen mijn frustraties de vrije loop te laten, zodat niemand het kan zien'', zegt Smith tegen Oche180.

Smith is enkele jaren na zijn WK-finale een stuk rustiger geworden. Het runnen van een boerderij bij zijn huis heeft geholpen om zijn gedachtes te kunnen verzetten.

''We hebben onder meer twee paarden, twee zwanen, vijf honden, twee schildpadden, 29 kippen, zeventien eenden en vier ganzen. Daarnaast heb ik ook toestemming om varkens te onderhouden'', zegt Smith.

''Op dit moment denken we ervoor na om een klein bedrijfje op te zetten, ik weet immers niet hoelang ik nog actief ben als darter. Mijn droom is om een café te openen, waarbij alle producten vanuit mijn boerderij komen. Zodra we ook varkens hebben, hebben we alles om een volledig Engels ontbijt te kunnen serveren. Wellicht noem ik mijn café 'Bully Boy's, en verbind ik mijn naam eraan.''

Maar wie denkt dat Smith zijn dartscarrière op een lager pitje zet, komt bedrogen uit. De voormalig jeugdwereldkampioen droomt na vijf verloren major-finales nog altijd van een eerste major-titel.

''Ik ga niet stoppen voordat ik ooit die wereldbeker omhoog til. Wellicht zal ik eerst de UK Open of Grand Slam of Darts winnen, maar het WK Darts is het toernooi die ik ga winnen voordat ik ermee stop. Al moet ik doorgaan tot ik 109 jaar oud ben'', stelt Smith.

Of Smith de beste speler is die nog geen major heeft gewonnen? ''Ik zit in hetzelfde schuitje als Terry Jenkins, bovendien delen we ook nog eens dezelfde bijnaam. Maar ik ga mezelf niet al te veel druk opleggen. Goede dingen komen voor mensen die geduld tonen, al is het natuurlijk wel een beetje frustrerend. Ik weet zeker dat ik nog andere kansen ga krijgen. Zodra ik de eerste major-titel eenmaal binnen heb, ga ik net als Jonny Clayton daarna snel mijn tweede, derde en vierde titel winnen.''

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Lees meer over:
PDC Michael Smith WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties