Speelschema zaterdagavond op German Darts Open met onder meer Van Duijvenbode, Van Veen, Plaisier en Van de Griendt

Nog acht namen moeten er ingevuld worden voor de laatste zestien op de German Darts Open. Op zaterdagavond staan de laatste acht duels uit de tweede ronde op het programma, waarbij enkele grote namen in actie gaan komen.

We beginnen gelijk met twee Nederlanders, want de openingspartij gaat tussen Dirk van Duijvenbode en Roy van de Griendt. Vervolgens komt tweevoudig wereldkampioen Peter Wright in actie tegen Cameron Menzies, alvorens Damon Heta het opneemt tegen Florian Hempel.

Luke Humphries gaat de strijd aan met Ricardo Pietreczko, terwijl Dave Chisnall zijn toernooi begint tegen Luke Woodhouse. Voor Gian van Veen staat er een clash tegen World Matchplay-kampioen Nathan Aspinall op het programma. Martin Schindler speelt tegen Daryl Gurney, en de laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Ross Smith en Wesley Plaisier.

Waar kan ik de German Darts Open live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de German Darts Open voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de German Darts Open sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema German Darts Open 2023

Zaterdag 9 september

Tweede ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Dirk van Duijvenbode v Roy van de Griendt

Peter Wright v Cameron Menzies

Damon Heta v Florian Hempel

Luke Humphries v Ricardo Pietreczko

Dave Chisnall v Luke Woodhouse

Nathan Aspinall v Gian van Veen

Martin Schindler v Daryl Gurney

Ross Smith v Wesley Plaisier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties