Noppert met moeite verder in Jena, Raman knikkert Cross eruit

Danny Noppert is met een zwaarbevochten zege op Dylan Slevin doorgedrongen tot de derde ronde op de German Darts Open. Het werd 6-5 voor 'The Freeze'.

Noppert stond halverwege de partij 4-2 voor, maar liet een kans liggen om 5-2 te maken. Het gevolg was dat Slevin daarna terug wist te komen tot 4-4. Noppert ontsnapte daarna aan een achterstand en kwam via een 23-darter op 5-4. Slevin maakte daarna 5-5 en kreeg in de laatste leg een wedstrijdpijl op de bullseye. Die ging mis, waarna Noppert via dubbel 5 opgelucht adem kon halen.

Brian Raman heeft voor een sensatie gezorgd op de German Darts Open in Jena door het zesde reekshoofd Rob Cross uit te schakelen tijdens de tweede ronde. De Belg was de oud-wereldkampioen na een beslissende leg de baas.

Raman moest in de beginfase in de achtervolging, nadat Cross via een 12-darter op 3-1 was gekomen. 'Voltage' liet echter twee kansen onbenut om 4-1 te maken. Raman raakte de dubbel 8 om aan te sluiten tot 3-2 en trok de stand daarna gelijk via tops nadat Cross opnieuw zes dubbels miste. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, tot Raman in de beslissende leg een break plaatste via een 12-darter en daarmee de overwinning naar zich toetrok.

Ook de Engelse clash tussen Joe Cullen en Stephen Bunting ging over de volle elf legs. Cullen leek een vlotte overwinning te gaan boeken toen hij 4-1 voor wist te komen, maar Bunting knokte zich terug naar 4-4. Cullen kwam daarna op 5-4, maar miste vijf matchdarts in de tiende leg. Bunting dwong een beslissende leg af. Cullen miste nog eens twee matchdarts in de laatste leg, alvorens Bunting via dubbel 8 zelf wel toesloeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen