Speelschema zaterdagmiddag op Hungarian Darts Trophy met onder meer Noppert, Van Duijvenbode en De Decker

Zaterdag stroomt ook de top-16 van de plaatsingslijst in op de Hungarian Darts Trophy. Tijdens de middagsessie worden de eerste acht wedstrijden van de tweede ronde gespeeld bij het Euro Tour-toernooi in Boedapest.

Tot de line-up voor zaterdagmiddag behoren onder meer Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Mike de Decker. Noppert is de eerste Nederlander die in actie komt. De darter uit Joure gaat het opnemen tegen de Zweedse qualifier Anton Ostlund. Later op de middag gaat Van Duijvenbode de degens kruisen met Scott Williams. Verder speelt de enige Belgische deelnemer Mike de Decker tegen Josh Rock in de tweede ronde.

De middagsessie gaat van start met een ontmoeting tussen Martin Schindler en Sebastian Bialecki. Ryan Searle treft Rowby-John Rodriguez, terwijl Rob Cross tegenover Luke Woodhouse staat. Damon Heta is de tegenstander van Nandor Major, en Joe Cullen speelt tegen James Wade voor een plek bij de laatste zestien.

Waar kan ik de Hungarian Darts Trophy live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de Hungarian Darts Trophy voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de Hungarian Darts Trophy sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Hungarian Darts Trophy 2023

Zaterdag 23 september

Tweede ronde

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Martin Schindler v Sebastian Bialecki

Danny Noppert v Anton Ostlund

Ryan Searle v Rowby-John Rodriguez

Josh Rock v Mike de Decker

Rob Cross v Luke Woodhouse

Dirk van Duijvenbode v Scott Williams

Damon Heta v Nandor Major

Joe Cullen v James Wade

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties