Speelschema zondag PDC WK Darts 2019 (30 december): Halve finales met Van Gerwen tegen Anderson

Ruim twee weken geleden ging het WK Darts 2019 van start met 96 deelnemers. Op de voorlaatste dag van 2018 zijn er nog maar vier spelers over.

Een bizar verlopen WK Darts heeft één zeer verrassende halvefinalist opgeleverd. Nathan Aspinall wist het als nummer 73 van de wereld te schoppen tot aan de laatste vier. 'The Asp' versloeg Geert Nentjes in zijn eerste WK-wedstrijd en maakte daarna een 2-0 achterstand ongedaan tegen Gerwyn Price. Vervolgens moesten ook Kyle Anderson, Devon Petersen en Brendan Dolan het hoofd buigen voor de Engelsman.

De plek van Michael Smith in de halve finale van het WK Darts is minder verrassend te noemen. 'Bullyboy' werd een paar keer flink getest, maar kwam nimmer echt in de problemen. Enkel tegen John Henderson moest Smith zich van een achterstand (1-2 naar 4-2) terug knokken.

[caption id="attachment_29776" align="alignnone" width="300"]Lawrence Lustig/PDC Foto: Lawrence Lustig/PDC[/caption]

De langverwachte kraker

Het Engelse affiche is interessant, maar uiteraard zijn de meeste ogen gericht op de tweede halve finale tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. Een finale in een halve finale wordt er gekscherend gezegd en dat klopt eigenlijk wel. De geplaatste spelers werden als rijpe appeltjes uit de boom uitgeschakeld in de bovenste helft van het toernooischema, maar sterkhouders Van Gerwen en Anderson wisten overeind te blijven.

Van Gerwen stond in al zijn vier wedstrijden telkens één set af. Anderson had het moeizamer en overleefde tegen Jermaine Wattimena zelfs een matchdart bij de laatste zestien. Maar ook tegen Kevin Burness (3-1) en Chris Dobey (4-3) had 'The Flying Scotsman' het lastig. Tegen Dave Chisnall noteerde Anderson eigenlijk voor het eerst dit WK een hele goede en constante wedstrijd.

De Nederlander en de Schot stonden driemaal eerder tegenover elkaar op het WK Darts. Twee keer won Van Gerwen, terwijl Anderson zijn Nederlandse rivaal de baas was tijdens de halve finale vier jaar geleden. In 2017 ging de WK-finale tussen Van Gerwen en Anderson en destijds ging de zege met 7-3 naar 'Mighty Mike'.

De twee dartsgiganten speelden in totaal 56 officiële wedstrijden tegen elkaar, waarvan 'MvG' er 36 wist te winnen. Anderson zegevierde achttien keer, terwijl er tweemaal gelijk werd gespeeld in de Premier League Darts.

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts 2019, waaronder het speelschema, format en verdeling van het prijzengeld.

Zondag 30 december
Halve finales
20:15 Michael Smith v Nathan Aspinall
21:45 Michael van Gerwen v Gary Anderson

[caption id="attachment_24978" align="alignnone" width="350"]Lawrence Lustig/PDCR Foto: Lawrence Lustig/PDC[/caption]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties