Speelschema zondagavond European Darts Grand Prix: Van Veen treft Humphries in kwartfinales

Zondagavond staat de finalesessie van de European Darts Grand Prix op het programma. De acht overgebleven spelers in Sindelfingen strijden dan om de titel.

Gian van Veen is de laatste overgebleven Nederlander in het toernooi. Na knappe zeges op Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Josh Rock, staat hij zondagavond bij de laatste acht tegenover Luke Humphries.

Bij winst op het eerste reekshoofd zijn Damon Heta en Martin Schindler de potentiële tegenstanders voor de volgende ronde. In de derde kwartfinale neemt Ross Smith het op tegen Nathan Aspinall. Daarna strijden Krzysztof Ratajski en Rob Cross om de laatste halvefinaleplaats.

Waar kan ik dit toernooi volgen?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de European Darts Grand Prix voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de European Darts Grand Prix sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Grand Prix 2023

Zondag 28 mei

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Kwartfinale

Luke Humphries v Gian van Veen

Damon Heta v Martin Schindler

Ross Smith v Nathan Aspinall

Krzysztof Ratajski v Rob Cross

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties