Speelschema zondagmiddag op Hungarian Darts Trophy met onder meer Van Veen, Noppert en Van Gerwen

De zestien overgebleven spelers strijden zondag verder om de titel op de Hungarian Darts Trophy. Onder meer drie Nederlanders en een Belg zitten nog in het toernooi. Zondagmiddag begint een bomvolle finaledag met de achtste finales, alvorens 's avonds de kwartfinales, halve finales en finale plaatsvinden.

Gian van Veen is de eerste Nederlander die aan de beurt is. Het aanstormende talent neemt het op tegen Damon Heta. Voor Danny Noppert wacht een duel met Scott Williams, terwijl Michael van Gerwen gaat spelen tegen Jonny Clayton.

Mike de Decker, de enige Belg op dit toernooi, speelt in de derde ronde tegen regerend wereldkampioen Michael Smith. De middagsessie wordt geopend met een duel tussen Peter Wright en Luke Woodhouse, alvorens Luke Humphries en Martin Schindler tegenover elkaar staan. Gerwyn Price treft titelverdediger Joe Cullen, en Dave Chisnall sluit de derde ronde af met een onderonsje tegen Rowby-John Rodriguez.

Waar kan ik de Hungarian Darts Trophy live zien?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de Hungarian Darts Trophy voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de Hungarian Darts Trophy sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema Hungarian Darts Trophy 2023

Zondag 24 september

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Derde ronde

Luke Woodhouse v Peter Wright

Luke Humphries v Martin Schindler

Gerwyn Price v Joe Cullen

Damon Heta v Gian van Veen

Mike De Decker v Michael Smith

Scott Williams v Danny Noppert

Jonny Clayton v Michael van Gerwen

Dave Chisnall v Rowby-John Rodriguez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen