Speelschema zondagmiddag op World Matchplay met onder meer Noppert, Van Duijvenbode en Huybrechts

Zondagmiddag is de enige dubbelsessie van de reguliere World Matchplay. Tijdens de middagsessie komen de eerste Nederlanders aan bod tijdens deze editie van het prestigieuze toernooi in Blackpool.

In de openingspartij van de middag staat Danny Noppert tegenover Martin Schindler. De Fries, vorig jaar halvefinalist op de World Matchplay, stond al driemaal eerder tegenover de Duitser en verloor nog nooit van Schindler.

Direct daarna is het de beurt aan Dirk van Duijvenbode. 'Aubergenius' kruist de degens met Kim Huybrechts. Deze balans is echter met 5-2 in het voordeel van de Belg, die zich als laatste speler kwalificeerde voor dit toernooi. De derde wedstrijd van de middag gaat tussen Damon Heta en Josh Rock. Michael van Gerwen zal met interesse naar deze match kijken, want zijn mogelijke tegenstander voor de tweede ronde komt uit deze partij. James Wade en Chris Dobey nemen het tegen elkaar op in de laatste wedstrijd van de middag.

Waar kan ik de World Matchplay op TV zien?

Het toernooi wordt in Nederland volledig live uitgezonden door dartszender Viaplay. De Belgische fans kunnen terecht via de Belgische zender VTM 2.

Van zaterdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli beginnen de uitzendingen rond acht uur 's avonds. Bovendien is er op zondag 16 juli een middagsessie vanaf 14:00 uur. Na de tweede ronde schuift het aanvangstijdstip van de avondsessies een uur op.

Op zondagmiddag 24 juli staat de tweede editie van de Women's World Matchplay op het programma vanaf 14:00 uur. Hierbij strijden acht dames om de titel bij het belangrijkste damestoernooi bij de PDC.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen op de World Matchplay

De World Matchplay is na het WK Darts het rankingtoernooi met de grootste prijzenpot bij de PDC. In totaal is er 800.000 pond aan prijzengeld te verdelen tijdens dit evenement.

Alle 32 deelnemers zijn verzekerd van 10.000 pond aan prijzengeld. Dit kan uiteindelijk oplopen naar een cheque van liefst 200.000 pond voor de darter die op zondag 23 juli de Phil Taylor Trophy omhoog mag tillen.

Speelschema World Matchplay 2023

Zondag 16 juli

Middagsessie (vanaf 14:00 uur)

Eerste ronde

Danny Noppert v Martin Schindler

Dirk van Duijvenbode v Kim Huybrechts

Damon Heta v Josh Rock

James Wade v Chris Dobey

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties