Spraakwaterval Wayne Mardle was stem drie weken kwijt na bizarre finish van José de Sousa

Wayne Mardle staat bekend als de enthousiaste praatgrage commentator van de Britse dartszender Sky Sports, maar een opvallend moment zorgde ervoor dat 'Hawaii 501' geen woord meer kon uitbrengen.

Het gebeurde allemaal tijdens de zestiende speelronde van de Premier League Darts 2021. In de tweede wedstrijd van de avond stonden Nathan Aspinall en José de Sousa tegenover elkaar. In de eerste leg had De Sousa nog 120 punten over en de finish die 'The Special One' even later ging gooien, zou voor één van de meest opmerkelijke commentaarmomenten in de geschiedenis van het darten zorgen.

''We wisten allemaal dat hij vanaf 120 ging proberen driemaal tops te raken'', zo kijkt Mardle samen met presentator Dan Dawson terug op de beroemde finish van de Portugees. ''Ik hoopte echt dat hij dat ging doen. Echter had ik niet verwacht dat ik daardoor drie weken uitgeschakeld zou zijn.''

Het moment dat het mis ging met de stem van Mardle was op het moment dat Mardle ''stop it right now'', door zijn microfoon schreeuwde toen De Sousa ook zijn derde pijl in de dubbel 20 slingerde.

''Nigel Pearson (inmiddels overleden commentator, red.) zat naast mij en keek mij met open mond aan toen ik de woorden 'stop it right now' uitsprak. Ik kon echter niet tegen hem praten omdat ik geen woord fatsoenlijk meer kon uitspreken. Pearson nam het commentaar over en liet de mensen thuis weten dat ik mijn stem was kwijtgeraakt. Mijn microfoon was inmiddels uitgezet.''

''Het bijzondere aan deze finish was dat je dit soort dingen normaliter alleen bij demonstraties ziet. Dit doe je niet tegen Nathan Aspinall in de eerste leg van een wedstrijd in de Premier League Darts'', zo besluit Mardle.

Bekijk de beelden met de 120 finish van José de Sousa en het bijzondere commentaar van Wayne Mardle terug in de onderstaande video.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties