Stand PDC Asian Tour Order of Merit na 21/24 toernooien: Ilagan geplaatst voor WK Darts, Paul Lim mag nog hopen op deelname

Afgelopen weekend was het voorlaatste toernooiweekend van de PDC Asian Tour 2023. Ondanks dat Lourence Ilagan geen finale wist te bereiken, verzekerde de Filipijnse darter zich wel van deelname aan het WK Darts.

Ilagan won eerder dit jaar al twee toernooien op de Asian Tour en verloor verder al viermaal in de finale. Met al tienduizend dollar op de teller kan 'The Gunner' niet meer uit de top vier van de ranglijst vallen. Na 24 toernooien plaatsen de vier beste spelers zich voor het wereldkampioenschap in Alexandra Palace.

Man Lok Leung volgt op de tweede plaats met 7900 dollar, terwijl Paolo Nebrida momenteel derde staat met 7800 dollar. Nebrida haalde bij vijf van de laatste zes toernooien telkens de finale, maar wist er daarvan geen één te winnen. Wel sprokkelde de Filipijnse darter telkens kostbare centjes voor de ranking.

Jun Matsuda bezet momenteel de laatste virtuele startplek voor het WK Darts. Met 6900 dollar heeft Matsuda een voorsprong van 550 dollar op naaste achtervolgers Paul Lim en Tomoya Goto. Lim mengde zich afgelopen weekend weer in de strijd om de startbewijzen door een Asian Tour-toernooi te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties