Statistieken in de Premier League Darts 2021 na derde speelronde | Dartsnieuws.com

Statistieken in de Premier League Darts 2021 na derde speelronde

De Premier League Darts 2021 is inmiddels drie speelrondes onderweg. Premium Dart Data zette de huidige toernooistatistieken op een rijtje.

Jonny Clayton is momenteel de enige speler met een toernooigemiddelde van boven de honderd. The Ferret gooide tot nu toe gemiddeld 103.14 punten per beurt. Mede-koplopers Dimitri van den Bergh (99.69) en Michael van Gerwen (99.74) zitten net onder de honderd. Glen Durrant is de enige speler met een toernooigemiddelde van onder de negentig. Duzza heeft zijn topvorm nog niet gevonden en blijft steken op 87.33.

De beste finisher is momenteel Peter Wright, met een finishpercentage van 57.7 procent over drie wedstrijden. Dat komt voornamelijk doordat hij tijdens de eerste speelronde (6-6 gelijk tegen Clayton) een finishpercentage van honderd procent noteerde. Clayton zelf gooide vijftig procent van zijn pijlen op de dubbels raak, goed voor een tweede plek in dit klassement. Ook in deze statistiek staat Durrant op de laatste plek, met een finishpercentage van slechts achttien procent.

Gary Anderson heeft de meeste 180'ers op zijn naam staan met veertien stuks. Twee meer dan Rob Cross en Nathan Aspinall, terwijl Clayton en Van den Bergh op elf staan.

Van den Bergh heeft voorlopig de hoogste finish in zijn bezit. De Belg wist tijdens de eerste speelronde een 164 check-out te gooien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties