Stephen Bunting neemt revanche en maakt einde aan sensationeel toernooi van Stowe Buntz

Stephen Bunting is de derde halvefinalist op de Grand Slam of Darts. 'The Bullet' had in de poulefase nog verloren van Stowe Buntz, maar nam nu revanche door hem met 16-8 te verslaan.

Daarmee komt er een einde aan het sensationele toernooi van Buntz, die zich via het Noord-Amerikaanse circuit had gekwalificeerd voor de Grand Slam of Darts. Hem werd weinig kansen gegeven in de poule met Bunting, Peter Wright en Dave Chisnall, maar tot ieders verrassing werd de Noord-Amerikaan poulewinnaar. Vervolgens stuurde hij ook nog UK Open-kampioen Andrew Gilding naar huis.

Maar een nieuwe stunt bleef uit. Tot 6-6 wist Buntz zijn Engelse tegenstander bij te benen, maar daarna nam Bunting de touwtjes stevig in handen. Dankzij een 14-darter, 12-darter en een 93 finish werd het 9-6 voor de Bunting.

De voormalig Lakeside-kampioen liep daarna alsmaar verder uit via een 101 finish, 126 check-out, 97 finish en een 13-darter voor een 13-7 voorsprong. Een 12-darter bracht de stand daarna op 14-7.

De 22ste leg ging naar Buntz, alvorens Bunting via dubbel 8 op matchpoint wist te komen. De eerste kans in de daaropvolgende was vervolgens meteen raak, waardoor Bunting zich mag melden in de halve finales. De dubbelstatistieken die Bunting kan overleggen zijn indrukwekkend. Hij wierp zestien van de 26 pijlen op de dubbels raak, oftewel een finishpercentage van 61.5 procent. Bovendien gooide hij ook nog twee 100+ finishes.

Bij de laatste vier gaat Bunting het opnemen tegen de winnaar uit de partij tussen Damon Heta en Rob Cross. De andere halve finale op de Grand Slam of Darts gaat tussen James Wade en Luke Humphries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen