Stompé blikt met gemengde gevoelens terug op dartscarrière: 'Heb er veel te weinig uitgehaald'

Co Stompé blikte bij de podcast 'Iedereen houdt van darten' terug op zijn dartscarrière. 'The Matchstick' beschouwt de winst in de World Cup of Darts als één van zijn mooiste overwinningen.

Stompé won die titel in 2010 aan de zijde van Raymond van Barneveld. Het was bovendien de eerste editie van dit toernooi en nog niet live te bekijken op televisie in Nederland. "Ik koester bijzonder goede herinneringen aan dat toernooi. Ik ging destijds tweemaal per week naar Den Haag om samen met Raymond te trainen, om die titel dan met hem te winnen was zeer speciaal."

"We hadden er ook geen idee van hoe het toernooi in Nederland leefde", vervolgt Stompé. "Bij thuiskomst werden we echter overstelpt met gelukwensen. Ook kregen we een brief van Minister-President Mark Rutte, Koningin Beatrix en Minister van Sport Edith Schippers. Ik werd door Willem-Alexander ook uitgenodigd voor de lunch, maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt, ik hou eigenlijk helemaal niet van die aandacht."

Gemengde gevoelens

Stompé blikt met gemengde gevoelens terug op zijn dartscarrière. "Ik heb er veel te weinig uitgehaald. Als ik er meer serieus mee had kunnen omgaan, er meer energie instoppen, dan had ik veel meer kunnen winnen. Vroeger was er echter veel minder concurrentie en ging het wat makkelijker om aan de grote toernooien te kunnen deelnemen. Daardoor was ik vaak minder scherp. Bovendien was mijn tv-werk (Stompé werkte eerst voor SBS 6 en momenteel voor RTL 7) bijna lucratiever dan het darten."

Lees meer over:
PDC Co Stompé

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties