Stuntvrouw Sherrock gooit Suljovic uit WK Darts

Fallon Sherrock heeft opnieuw voor een regelrechte sensatie gezorgd op het WK Darts. De 25-jarige Engelse rekende in een kolkend Alexandra Palace af met Mensur Suljovic.

Sherrock werd afgelopen dinsdag de eerste vrouw ooit die een wedstrijd wist te winnen op het WK Darts bij de PDC. Toen versloeg zij Ted Evetts na een enerverend gevecht. Een nieuwe stunt volgde tegen wereldtopper Mensur Suljovic, de nummer elf van de wereldranglijst.

In de eerste set maakte de voormalig Lakeside-finaliste een 2-0 achterstand ongedaan na een 131 finish. Zij wierp vervolgens 70 uit in de vijfde leg voor setwinst.

Ze leek door te stomen naar een 2-0 voorsprong, maar ditmaal was het Sherrock die een 2-0 voorsprong weggaf. Met een 14-darter en twee 15-darters tekende Suljovic aan voor de gelijkmaker.

The Gentle kwam vervolgens op 2-0 in de derde set, maar bezweek vervolgens onder de druk van het publiek. De darter uit Wenen werd luid uitgejouwd door de toeschouwers en miste drie setpijlen. Met een 11-darter en een 32 check-out ging de set naar Sherrock.

De speelster uit Milton Keynes kwam meteen op voorsprong in de vierde set met een 66 finish. Suljovic kwam langszij met een 14-darter, maar kon vervolgens amper nog triples vinden. Met een 86 finish op de bullseye liet Sherrock daarna het Alexandra Palace ontploffen van vreugde.

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.