Suljovic wint voor eigen publiek op het nippertje van Hempel op EK Darts

Mensur Suljovic heeft zich als laatste speler verzekerd van een plek in de kwartfinales van het EK Darts. The Gentle won voor eigen publiek in Salzburg met 10-9 van Florian Hempel.

Suljovic maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen Hempel. De Oostenrijker had een 9-6 voorsprong, maar was in de zestiende leg niet binnen vijf beurten uit. In de zeventiende leg miste Suljovic vervolgens zijn eerste twee matchdarts, waarna Hempel via dubbel 9 aansloot tot 9-8. Vervolgens liet Suljovic nog eens twee matchdarts onbenut, waardoor Hempel via een 56 check-out een beslissende leg kon afdwingen. In een nerveuze laatste leg trok Suljovic de winst alsnog over de streep door zijn achtste matchdart te benutten via tops.

Zondagmiddag worden de vier kwartfinales gespeeld. Suljovic neemt het dan op tegen Joe Cullen. De kraker van de middag gaat tussen Gerwyn Price en Michael van Gerwen, de nummers één en drie van de wereld. Met Danny Noppert zit er nog een tweede Nederlander in het toernooi. Hij treft Nathan Aspinall, terwijl Rob Cross de degens kruist met José de Sousa.

Loting kwartfinale EK Darts

Zondag 17 oktober (vanaf 13:45 uur)

Gerwyn Price v Michael van Gerwen

Danny Noppert v Nathan Aspinall

Mensur Suljovic v Joe Cullen

Rob Cross v José de Sousa

Lees meer over:
PDC Mensur Suljovic EK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties