Taylor wilde Manley met een schop slaan: 'Ik mocht hem in die tijd helemaal niet'

Phil Taylor zette in 2018 een punt achter zijn indrukwekkende carrière. The Power blikt nu terug op enkele opmerkelijke opstootjes.

Taylor won drie WK-finales tegen Peter Manley. In 2002 weigerde Manley zelfs om na afloop Taylor de hand te schudden. "Ik kon mensen makkelijk opwinden en genoot van de geintjes met Peter. Nu kunnen we heel goed met elkaar opschieten, hij maakt me aan het lachen. Maar in die tijd mocht ik hem helemaal niet. Zodra hij een kamer binnenkwam, wilde ik hem slaan met een schop. Het was verschrikkelijk", zegt Taylor tegenover The Darts Show.

In 1999 verloor Taylor tegen Manley in de halve finales van de World Matchplay. "Hij versloeg me en nam het bord mee naar beneden om er zijn handtekening op te zetten en aan iemand te geven. Dat motiveerde me enorm om nog extra hard te trainen. Daarna won ik zo'n beetje alles. Ik won anderhalf miljoen. En ik noemde het altijd Manley's miljoenen. De andere spelers hadden het er vaak met Peter over."

Rivaliteit met Nicholson

Meer naar het einde toe van zijn carrière raakte Taylor betrokken in een intense rivaliteit met Paul Nicholson. Die rivaliteit bereikte een hoogtepunt toen Nicholson van Taylor won in de achtste finales van de UK Open 2011 en naar Taylor zwaaide toen die het podium afging. "De enige die echt onder mijn huid kroop was Paul. Ik had zin om hem te wurgen. Hij was mensen aan het opwinden, vooral mij."

"Na verloop van tijd vond ik het echter vooral grappig, ik dacht 'je bent een idioot' want het publiek gaat nu tekeer tegen je en hij was niet de persoon om dat op te vangen. Hoe brutaal hij ook was, hij is eigenlijk heel gevoelig en hij zou er zijn hart over breken", zegt Taylor. "Ik heb hem nog aangeraden om daarmee te stoppen omdat hij voor de rest van zijn carrière zou uitgefloten worden, net als Gerwyn Price nu."

Taylor speelde in zijn carrière ook geweldige wedstrijden tegen Michael van Gerwen en Phil Taylor. "Michael is iemand met een enorme winnaarsmentaliteit. Van Barneveld ook, maar die was een vreselijke verliezer. Ik heb hem regelmatig horen vloeken en alle drankjes op de grond zien trekken. Ik kon het altijd goed vinden met Barney, nu nog, maar toen wilde ik hem altijd verslaan en ik genoot er ook van."

Heimwee

De intussen 61-jarige Engelsman heeft ook heimwee naar vroeger. "De huidige generatie zit daar met iPads en andere dingen in hun oren. Wij konden vroeger altijd lachen en grappen maken, vooral Adrian Lewis, Gary Anderson en ikzelf. We namen elkaar altijd in de maling. Het is allemaal veranderd, dus het was tijd voor mij om te stoppen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties