Taylor verklaart deel van zijn succes: 'Mijn hele leven toegewijd aan darts, ook op kerstavond'

Phil Taylor zette in 2018 een punt achter zijn indrukwekkende carrière. The Power is nog steeds veruit de meest succesvolle darter ooit.

Toch kwam het succes niet zomaar uit de lucht gevallen. "Ik heb mijn hele leven toegewijd aan darts. Ik trainde wanneer niemand anders dat deed, op kerstavond, oudejaarsavond, zelfs op de verjaardagen van mijn kinderen", zegt Taylor tegenover The Darts Show.

Darts en Phil Taylor staan zowat synoniem voor elkaar. "Dat is uiteraard heel leuk. Ik heb er veel voor opgeofferd, maar ook veel voor teruggekregen. Dat ik nog steeds de erkenning krijg van heel veel mensen doet bijzonder veel deugd."

Arrogante Bristow

Taylor werd vroeger gesponsord door Eric Bristow. "Toch was ik oorspronkelijk geen fan van Eric, ik vond hem veel te arrogant. Eigenlijk had ik het veel meer voor John Lowe, zijn stijl en zijn klasse maakten indruk op me. Ik leerde Eric kennen in een lokale competitie en wist zodanig veel indruk op hem te maken dat hij besloot om me te sponsoren. Zo kon ik internationale toernooien gaan spelen en de rest is geschiedenis."

Lees meer over:
PDC Phil Taylor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen