Xiaochen Zong wint tweede speeldag China Premier League, bijna negendarter voor Momo Zhou

Xiaochen Zong heeft zich tot winnaar gekroond op de tweede speeldag van de China Premier League. En ook Momo Zhou, de eerste vrouw ooit op de World Cup of Darts, deed van zich spreken.

De China Premier League wordt gespeeld volgens hetzelfde format als de gewone Premier League, die dit jaar gewonnen werd door Michael van Gerwen. In tegenstelling tot de gewone Premier League telt de Chinese versie slechts negen in plaats van zestien speeldagen. Na negen speeldagen worden er play-offs gespeeld om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

De eerste speeldag werd gewonnen door Lihao Wen, maar die moest op de tweede speeldag in de halve finales het onderspit delven tegen Xiaochen Zong. Deze tweevoudige deelnemer aan het PDC-WK versloeg Wen met bijna honderd gemiddeld. In de finale was Xiaochen Zong met 5-3 te sterk voor Xicheng Han. De uiteindelijke winnaar van de China Premier League ontvangt een startbewijs voor het komende PDC-WK.

Bijna negendarter

Ook Momo Zhou, die in 2018 als eerste vrouw deelnam aan de World Cup of Darts, deed van zich spreken. Meer bepaald in de China Serie A League, waar deze 30-jarige dame in haar kwartfinale tegen Jianjun Jia een 10-darter gooide. Best opvallend omdat ze diezelfde leg ook nog een pijl had die uit het bord viel. Zhou bereikte uiteindelijk de finale, waar ze verloor van Hailong Chen.

De volgende speeldag van de China Premier League staat gepland op 5 juli.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties