Thibault Tricole klaar voor debuut op PDC-WK: "Door hoge scores psychologische strijd voeren"

Darts wordt meer en meer een internationaal sterk beoefende sport. Zo wordt er ook dit jaar weer geschiedenis geschreven op het PDC-WK. Voor het eerst zal er immers een Fransman aantreden in Alexandra Palace.

Die eer is weggelegd voor Thibault Tricole. De 34-jarige inwoner van Malguénac wist zich te plaatsen als winnaar van het West-Europees kwalificatietoernooi, waar hij in de finale Wesley Plaisier met 7-4 versloeg. Tricole was eerder al tweemaal actief op het WK van de BDO/WDF, vorig jaar reikte hij daar zelfs helemaal tot in de finale, waar hij verloor van de Noord-Ier Neil Duff.

Tricole is alvast volledig klaar om een goede indruk te maken op het PDC-WK. "Ik ga niet speciaal extra uren trainen, maar wel zoals gewoonlijk dagelijks mijn arm even wat losgooien om het goede gevoel te blijven behouden", zegt hij tegenover L'Equipe.

Darts is in Frankrijk nog niet echt populair, al heeft het land met Jacques Labre wel een Tour Card-houder en nu dus met Tricole ook aan deelnemer aan het PDC-WK. Eerder dit jaar bereikten Labre en Tricole zelfs de kwartfinales op de World Cup of Darts.

Interactie

Tricole weet alvast waarmee hij het verschil kan maken. "Er is weinig interactie tussen de spelers op het podium, toch zeker niet verbaal. Nee, je kan vooral het verschil maken door de hoge scores en finishes op te stapelen. Het kan je tegenstander mentaal breken als die de hele tijd een 180-score hoort afroepen voor jou. In die optiek is het een totaal andere sport als bijvoorbeeld voetbal, waar er tijdens de wedstrijd wel veel tussen de spelers onderling wordt gesproken."

In de openingsronde neemt 'The French Touch' het maandagavond 18 december op tegen de Belg Mario Vandenbogaerde. De winnaar van dat duel treft in de tweede ronde de als achtste geplaatste Engelsman Rob Cross.

Lees meer over:
PDC WK Darts Thibault Tricole

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties