Niels Zonneveld best tevreden over WK-loting: "Ik mag zeker niet klagen"

Niels Zonneveld heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor het PDC-WK. De 25-jarige Nederlander neemt het in de openingsronde op tegen Darren Webster.

Voor Zonneveld wordt het zijn derde deelname aan het PDC-WK, bij zijn twee vorige optredens in Alexandra Palace ging hij er telkens in de eerste ronde uit. Webster daarentegen heeft een karrenvracht aan ervaring, het wordt immers al zijn elfde deelname aan het PDC-WK. De inmiddels 55-jarige Engelsman wist zich na een tegenvallend jaar in laatste instantie nog te plaatsen via het kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders. Webster wist in het verleden tweemaal de kwartfinales te bereiken op het PDC-WK, voor het laatste in 2018.

"Het kon beter, maar ook slechter", doet Zonneveld bij Viaplay zijn verhaal over de loting. "Nee, ik mag eigenlijk niet klagen, dit is best een goede loting. "

Voor Zonneveld is Webster alvast geen onbekende. "Ik ken Darren al verschillende jaren van op de Pro Tour en weet waaraan ik me kan verwachten", vervolgt hij. "Ik zal dus niet voor verrassingen worden geplaatst."

Extra trainingsuren

Zonneveld, die nog nooit een set wist te winnen op het PDC-WK, gaat wel wat extra uurtjes trainen in aanloop naar het WK. "Het is niet zo dat ik een speciaal schema volg, maar onbewust zal ik wel wat extra uurtjes aan het oefenbord staan. Ik wil immers goed voor de dag komen in Alexandra Palace. Ik heb een vrij goed jaar achter de rug en enorm hard naar uit om het ook op het WK goed te doen."

De winnaar van het duel tussen Zonneveld en Webster neemt het in de tweede ronde op tegen de als zestiende geplaatste Engelsman Ross Smith.

Het PDC-WK gaat van start op vrijdag 15 december. De wedstrijd tussen Zonneveld en Webster staat gepland op 17 december in de avondsessie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties