Thibault Tricole zorgt opnieuw voor geschiedenis en wint als eerste Fransman ooit op het WK Darts

Thibault Tricole was al de eerste Franse deelnemer ooit op het WK Darts en 'The French Touch' heeft maandagavond voor nog een historisch feitje gezorgd. Met een 3-1 overwinning op Mario Vandenbogaerde wist hij als eerste Franse darter een overwinning te noteren in Alexandra Palace.

Tricole had de eerste set al kunnen pakken, maar de Fransman gaf deze set na een 0-2 voorsprong nog uit handen. Via een 109 finish en een 15-darter ging deze set toch nog met 3-2 naar Vandenbogaerde.

In de tweede set kwam 'Super Mario' op een 2-1 voorsprong, maar de Belg miste twee kansen op setwinst. Tricole maakte gelijk via tops en wist daarna met een 20-darter voor 1-1 in sets te zorgen. Er leek een enorme last van zijn schouders te vallen, want direct na het benutten van zijn setpijl smeet Tricole uit frustratie een dartpijl in de vloer.

De 34-jarige Tricole wist daarna een 2-0 voorsprong te nemen in de derde set. Vandenbogaerde kwam nog terug tot 2-2, maar kon niet verhinderen dat Tricole via tops de set met 3-2 van hem afsnoepte.

In de derde leg van de vierde set kreeg Vandenbogaerde vanaf 71 één kansje om Tricole te breaken, maar de Belg miste zijn kans op tops. Een nieuwe kans kreeg 'Super Mario' in de vijfde leg vanaf 90, maar ook nu werd de dubbel niet gevonden. Daarna was het Tricole die 58 uitgooide om de wedstrijd te beslissen.