THROWBACK VIDEO: Lewis stormt boos van het podium af na onenigheid met Manley

Vanaf 15 december begint de 29ste editie van het WK Darts bij de PDC. In aanloop naar de start van dit toernooi blikt Dartsnieuws terug op mooie en opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van het wereldkampioenschap.

Peter Manley in zijn beste dagen stond bekend als een speler die je het bloed onder de nagels vandaan kon halen. Dat ondervond ook Adrian Lewis op het PDC WK in 2006.

‘One Dart’ wist de eerste twee sets zonder legverlies binnen te halen. Lewis, die zich in tussen groen en geel ergerde aan Manley die zijn pijlen zeer traag uit het bord haalde, wist de derde set te winnen. Dankzij een geweldige 160 finish van Manley ging de vierde set naar de als vijfde geplaatste Engelsman.

In set vijf, bij een stand van 2-1 in het voordeel van ‘Jackpot’, stond Lewis op het punt om zijn pijlen naar het bord te werpen. Manley onderbrak zijn concentratie echter door achter zijn rug te staan praten. Lewis vond het welletjes met de trucjes van zijn landgenoot en stormde het podium af.

Na korte oponthoud en een gesprek met scheidsrechter Russ Bray, besloot Lewis terug de keren op het podium. Het hielp de tweevoudig wereldkampioen echter niet om zijn concentratie te hervinden. ‘Jackpot’ verloor de kwartfinale van het WK met 5-3. Manley zou uiteindelijk de finale bereiken, deze werd echter met 7-0 verloren van Phil Taylor.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Lees meer over:
PDC Adrian Lewis Peter Manley

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties