THROWBACK VIDEO: Lewis verslaat Wade na 'wind-gate' met bizarre comeback

Vanaf 15 december begint de 29ste editie van het WK Darts bij de PDC. In aanloop naar de start van dit toernooi blikt Dartsnieuws terug op mooie en opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van het wereldkampioenschap.

De halve finale van het WK Darts 2012 tussen Adrian Lewis en James Wade is de geschiedenisboeken ingegaan als één van de opmerkelijkste WK-wedstrijden ooit.

Het duel staat ook bekend als de partij waarin de 'wind-gate' geboren werd. Beide spelers werden geteisterd door hevige windvlagen over het podium, waardoor Lewis en Wade meer moeite hadden om de juiste vakjes op het bord te raken. Het duel werd zelfs tijdelijk onderbroken om een oplossing te vinden voor het probleem.

Wade had in de beginfase het minste last van de wind en nam een 5-1 voorsprong in sets. The Machine had nog maar één set nodig om de WK-finale te bereiken, maar stortte vervolgens volledig in. Lewis kwam terug tot 5-5 en won vervolgens de wedstrijd én daarna ook de wereldtitel door Andy Hamilton in de finale te verslaan.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties