Price wil in voetsporen van Taylor treden: 'Over een paar jaar ga ik de sport domineren'

Gerwyn Price maakt donderdag als regerend wereldkampioen en nummer één van de wereld zijn opwachting op het WK Darts.

The Iceman wist vorig seizoen, zeven jaar na het winnen van zijn PDC Tour Card, de wereldtitel te veroveren door Gary Anderson in de finale met 7-3 te verslaan. Price weet zeker dat hij nog niet op zijn top zit en dat er nog vele wereldtitels zullen volgen.

''Ik dart pas negen jaar, waarvan zeven bij de PDC. Er komt nog veel meer aan van mij. Ik ga vooral veel constanter worden en dominanter. Daar geloof ik heilig in, want ik ben nog lang niet zo constant als wat ik wil zijn'', zegt Price tegen Sky Sports.

''Geef me twee of drie jaren, dan ben ik veel dominanter dan nu, ondanks het feit dat ik nu wereldkampioen en nummer één van de wereld ben. Over twee of drie jaren heb ik nog meer zelfvertrouwen en ben ik constanter.

Hoe zijn dominantie er dan uit gaat zien? Gaat het op de dominantie van Michael van Gerwen of Phil Taylor lijken? ''Ik denk dat het meer overeenkomt met de dominantie van Taylor'', stelt Price.

''Michael was dominant, maar won niet elk toernooi. Begrijp me niet verkeerd, hij heeft elk toernooi wel een keer gewonnen, maar het was niet altijd dominant. Dat was bij Phil wel het geval. Ik denk dat ik net als Phil Taylor de sport kan domineren.''

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Lees meer over:
PDC Phil Taylor Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties