THROWBACK VIDEO: Deller zorgt voor sensatie met wereldtitel dankzij legendarische finish tegen Bristow

Van 1 tot en met 9 januari wordt er weer een toernooi op Lakeside gespeeld. Niet meer het BDO-wereldkampioenschap, maar de eerste editie van het WDF-WK. In aanloop naar dit evenement duikt Dartsnieuws geregeld de archieven in om terug te blikken op enkele memorabele wedstrijden die in Frimley Green werden gespeeld.

Keith Deller kroonde zich in 1983 tot één van de meest verrassende wereldkampioenen ooit. Hij had zich via een kwalificatietoernooi maar nipt geplaatst voor het BDO-WK.

De toen 23-jarige Engelsman versloeg John Lowe en Jocky Wilson, de nummers drie en twee van de wereld, op weg naar de finale. Daarin trof hij nummer één van de wereld Eric Bristow.

De finale werd iconisch, door de manier waarop Deller de wereldtitel pakte. Bristow stond in de laatste set op 121, terwijl Deller op 138 stond. Het was eerst de beurt aan Bristow, die met nog één pijl in de hand 50 overliet. Hij besloot echter niet voor de bull te gaan en weg te zetten, in de hoop dat Deller 138 niet zou uitgooien. Dat gebeurde wel en tot op de dag van vandaag wordt er nog vaak gerefereerd aan de ''Deller check-out'' wanneer een speler op een 138 finish staat.

Lees meer over:
Lakeside Keith Deller WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties