Nicholson haakt af voor Q-School: 'Ik ga niet meedoen om vervolgens als een gieter af te gaan'

Paul Nicholson heeft zijn rentree op het PDC-circuit uitgesteld. The Asset had zijn zinnen gezet op deelname aan de Q-School in 2022, maar heeft hier toch van af gezien.

De voormalig major-winnaar legt aan Online Darts uit waarom hij tot dit besluit is gekomen. ''Ik ben er nog niet klaar voor. Ik wil niet meedoen om vervolgens als een gieter af te gaan. Dat zou in mentaal opzicht ook niet goed voor mij zijn. Het plan is om in 2022 mee te doen aan de Online Darts Live League (online competitie) om mijn oude vorm weer terug te krijgen'', stelt Nicholson.

Nicholson blikte tevens vooruit op het WK Darts. Volgens hem is titelverdediger Gerwyn Price de favoriet om de wereldtitel te pakken in Alexandra Palace.

''Hij is de grote favoriet, maar Peter Wright en Michael van Gerwen staan er vlak achter. Price heeft nu ook meer ervaring in het spelen van WK-wedstrijden in Alexandra Palace en ik denk dat dit belangrijk voor hem is. Ik weet nog niet zeker of hij daadwerkelijk de titel gaat winnen, maar ik zie geen reden waarom het niet zou lukken.''

Na het WK Darts gaat het vizier langzaam richting de start van de Premier League Darts. Fallon Sherrock wordt genoemd als één van de mogelijke deelnemers. Nicholson vindt dat Sherrock wel een PDC Tour Card moet hebben voordat zij kan deelnemen aan de Premier League.

''Het zou een beetje raar zijn als Sherrock de Premier League combineert met de Challenge Tour (het tweede niveau van de PDC, red.). Zeker als ze daarnaast ook nog WDF-toernooien zou spelen'', aldus Nicholson.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Lees meer over:
PDC Paul Nicholson Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties