Tomoya Goto zorgt voor volgende Aziatische surprise op het WK Darts

Ruim een halve etmaal na de sensationele zege van Man Lok Leung op Gian van Veen heeft opnieuw een Aziatische speler voor een verrassing gezorgd op het WK Darts. Tomoya Goto stuurde de ervaren Ian White naar huis.

Deze wedstrijd was eigenlijk Ian White in een notendop. Goed op de momenten dat het niet direct nodig was, en het laten afweten op de belangrijke momenten. In de eerste set had 'The Diamond' bovendien al vijftien afzwaaiers laten noteren, oftewel pijlen in bijvoorbeeld de 1 of 5 in plaats van de 20. De darter uit Stoke-on-Trent zou uiteindelijk nog vier setpijlen krijgen, maar kon deze niet verzilveren. Via dubbel 3 ging de eerste set met 3-2 naar Goto.

In de tweede set kon White een 2-0 voorsprong niet over de streep trekken. Hij miste drie kansen om de set met 3-1 te winnen, en zag Goto met een 124 finish en een 80 check-out terugkomen tot 2-2. Met een 11-darter ging vervolgens ook deze set met 3-2 naar de Japanner.

De derde set was wel met 3-1 een prooi voor White, die in het verleden dertien rankingtoernooien won bij de PDC. Het lukte White echter niet om Goto te breaken in de vierde set, waardoor de overwinning verrassend met 3-1 naar de Japanner ging.