Toptalent Littler plaatst zich op zestiende verjaardag voor eerste PDC-major

Luke Littler heeft zich als eerste 'Rileys Amateur Qualifier' geplaatst voor de UK Open. Op dit toernooi krijgen zestien winnaars van amateur-kwalificatietoernooien de kans om het tegen de PDC Tour Card-houders op te nemen.

Littler geldt als een waanzinnig groot talent in Engeland. Hij maakte op slechts 14-jarige leeftijd al zijn debuut op het WDF-wereldkampioenschap in 2022 en werd afgelopen jaar ook wereldkampioen bij de JDC, de bond voor darters van tien tot zeventien jaar.

Bij de PDC kwam Littler echter nog niet in actie omdat spelers bij deze bond minimaal zestien jaar moeten zijn. Hij vierde zaterdag zijn zestiende verjaardag en kon direct deelnemen aan het eerste kwalificatietoernooi voor de UK Open.

Dat deed hij bij Rileys Chorlton, een klein plaatsje nabij Manchester. Hij versloeg in de finale van het kwalificatietoernooi Dean Forde. Daardoor mag 'The Nuke' van 3 tot en met 5 maart zichzelf gaan meten met de wereldtop in Minehead.

Lees meer over:
PDC UK Open Luke Littler

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties