Treedt Michael Smith na materiaalwissel in de voetsporen van Adrian Lewis?

Regerend Wereldkampioen Michael Smith is deze week veranderd van dartsfabrikant. Hiermee kan hij in de voetsporen van een andere PDC-speler treden, die ook van dartsfabrikant veranderde nadat hij het WK won, en vervolgens een miraculeuze prestatie neerzette.

Vrijdagochtend werd bekend dat er een einde komt aan een tien jaar lange samenwerking tussen dartsfabrikant Unicorn Darts en regerend wereldkampioen Michael Smith. Zaterdag werd bekendgemaakt dat nummer 1 van de wereld een nieuw contract met het Nieuw-Zeelandse merk Shot Darts heeft afgesloten.

Deze fabrikant gaat Smith van zijn nieuwe dartpijlen voorzien en een nieuwe reeks merchandise producten ontwerpen. Dit weekend was Smith al meteen in actie te zien met zijn nieuwe pijlen op de European Darts Matchplay.

Een speler die ook overstapte naar een andere fabrikant, vlak nadat hij wereldkampioen werd, is Adrian Lewis. Hij werd wereldkampioen in 2011 en stapte vervolgens halverwege het seizoen van 2012 over naar Target. Dit bleek geen verkeerde keuze, gezien hij in 2012 opnieuw wereldkampioen werd.

Smith zou in de voetsporen van Adrian Lewis kunnen treden als hij met zijn nieuwe materiaal het komende WK opnieuw weet te winnen. De eerste signalen wijzen er in ieder geval op dat Smith geen problemen ondervind aan zijn materiaalwissel. Hij won de eerste partij met zijn nieuwe pijlen met een gemiddelde van 101 en een finishpercentage van 60 procent.

Smith won al zijn zes legs binnen vijf beurten en ging daardoor gemakkelijk door naar de volgende ronde op het toernooi. Smith wist er in de volgende wedstrijd nog een schepje boven op te doen met een gemiddelde van 111 en opnieuw een finishpercentage van 60 procent, wat resulteerde in een 6-4 overwinning tegen Josh Rock. Smith wist die vorm echter niet in de avond te vinden en verloor met een gemiddelde van 92 met 4-6 van Dirk van Duijvenbode.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen