Tuchtcommissie schorst McKinstry voor acht jaar na matchfixing

In navolging van Wessel Nijman heeft ook Kyle McKinstry een jarenlange schorsing opgelegd gekregen door de Darts Regulation Authority (DRA).

Beide spelers hadden tijdens de online-competitie Icons of Darts League opzettelijk wedstrijden verloren om weddenschappen te beïnvloeden. Nijman werd voor vijf jaar geschorst voor het matchfixen van één wedstrijd. Zijn straf is voor de helft voorwaardelijk indien hij betrokken blijft bij een campagne om collega-darters te waarschuwen voor gokgevaren.

McKinstry zou echter betrokken zijn geweest bij het matchfixen van twee duels. Bovendien weigerde de Noord-Ier in eerste instantie mee te werken met het onderzoek. Door deze twee factoren valt zijn straf fors hoger uit.

Hoewel de DRA de uitspraak nog niet heeft bevestigd, maakt McKinstry zijn schorsing wereldkundig op Facebook. ''Ik schrijf dit om iedereen te laten weten dat ik voor acht jaar ben verbannen van de sport waar ik van houd'', schrijft de voormalig Lakeside-deelnemer.

''Ik heb een enorme fout gemaakt op een punt dat het niet goed ging in mijn leven. Dit is iets waar ik de rest van mijn leven spijt van ga hebben. Hopelijk is dit een les voor ieder ander in een dergelijke situatie. Ik ga hard werken en hopelijk kan ik dit ooit achter mij laten en er sterker uit komen. Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan mijn sponsoren, fans en vooral mijn familie.''

Tuchtcommissie schorst McKinstry voor acht jaar na matchfixing
Lees meer over:
PDC Kyle McKinstry matchfixing

Plaats reactie

666

0 reacties