Nijman vijf jaar geschorst vanwege matchfixing, helft van straf mogelijk voorwaardelijk

De tuchtcommissie DRA heeft darter Wessel Nijman een forse schorsing van vijf jaar opgelegd na het plegen van matchfixing tijdens een online-dartscompetitie.

De helft van deze straf is voorwaardelijk indien Nijman zich blijft inzetten voor de PDPA (spelersvakbond, red.) om andere spelers te waarschuwen voor gokgevaren. De Noord-Hollander heeft aangegeven hier aan mee te werken.

''Ik wil opnieuw mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden voor de fouten die ik heb gemaat. Ik accepteer de uitkomst van de hoorzitting volledig'', laat de darter uit Uitgeest weten in een statement.

''Hoewel het vast staat dat ik van buitenaf onder druk ben gezet (om de wedstrijd expres te verliezen, red.), heb ik uiteindelijk zelf hiermee ingestemd. Daar neem ik zelf de volledige verantwoordelijkheid voor. Ik had direct melding moeten doen bij de afdeling corruptiebestrijding van de DRA en advies moeten vragen bij mijn management, de spelersvakbond of de politie.''

''Ik hoop dat iedere ander speler die zich in een vergelijkbare situatie bevindt, leert van mijn fouten en de juiste procedure volgt om zijn eigen integriteit en de integriteit van de sport te beschermen. Helaas heb ik dat zelf niet gedaan, waarvoor ik terecht word gestraft'', aldus een schuldbewuste Nijman.

Naast Nijman had ook Kyle McKinstry bewust wedstrijden verloren tijdens de online-competitie van organisator MODUS. Zijn straf is nog niet bekend, maar de Noord-Ier is zolang het onderzoek loopt voorlopig geschorst.

Lees meer over:
PDC Wessel Nijman matchfixing

Plaats reactie

666

0 reacties