Tweede dagtitel en eindzege Price op PDC Autumn Series

Gerwyn Price heeft woensdag voor de tweede opeenvolgende dag de winst gepakt op de PDC Autumn Series. Het leverde hem ook de eindzege op.

De Welshman won in de finale met 8-5 van Krzysztof Ratajski, nadat hij dinsdag te sterk was voor Devon Petersen in een spannende finale. Price passeerde hierdoor Michael van Gerwen op de PDC Autumn Series Order of Merit. Aan de eerste plaats was een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts verbonden. The Iceman is daar als titelverdediger al voor geplaatst, evenals Van Gerwen en nummer drie Peter Wright. Dat startbewijs schuift dus door naar de verrassende nummer vier Damon Heta, die afgelopen weekend stuntte met een dagtitel in Niedernhausen.

Price was oppermachtig tijdens de slotdag van de PDC Autumn Series. Met vijf gemiddeldes van boven de 103 haalde hij de finale. Onderweg naar de eindstrijd had de tweevoudig Grand Slam-winnaar afgerekend met Vincent van der Voort (6-4), Madars Razma (6-3), Chris Dobey (6-2), James Wade (6-5) en Jose de Sousa (7-3).

Ook in de finale had Price de touwtjes stevig in handen, maar Ratajski bleef lang in de buurt. Cruciaal punt was de tiende leg, waarin Ratajski liefst zeven pijlen onbenut liet om 5-5 te maken. Met een 54 finish ging The Iceman naar 6-4 en in de dertiende leg maakte Price het via tops af voor de dagzege.

De Sousa plaaggeest voor Nederlanders

Van Gerwen kwam woensdag niet verder dan een kwartfinaleplaats. De nummer één van de wereld verloor bij de laatste acht met 6-3 van Jose de Sousa. De Portugees won eerder in het toernooi ook al van Jermaine Wattimena (laatste 32) en Jelle Klaasen (tweede ronde).

Danny Noppert kende een degelijke dag met het bereiken van de laatste zestien. Wattimena verloor net als Dirk van Duijvenbode (tegen Van Gerwen) en Martijn Kleermaker (tegen Bradley Brooks) in de derde ronde.