Van Barneveld had niet verwacht ooit nog in huwelijksbootje te stappen: 'Onze liefde groeit nog steeds elke dag'

Raymond van Barneveld maakte dinsdag zijn verloving met zijn nieuwe vriendin Julia Evans bekend. Aan de voet van de Eiffeltoren vroeg hij haar afgelopen weekend ten huwelijk. Het verzoek werd met 'yes' beantwoord.

Dit kwam als een totale verrassing voor Julia, zo vertelt Van Barneveld aan Privé. ''Ze zei volmondig ja. Ik had van tevoren natuurlijk al wel wat research gedaan, en het liefst had ik mijn vraag gesteld op het beroemde Trocadéro-plein. Maar door de vele duizenden mensen die er liepen, oogde dat wat rommelig. Daarom had ik besloten het een stukje verderop te doen. Julia zag het totaal niet aankomen en was helemaal overweldigd door het aanzoek en de mooie verlovingsring. Die vond ze echt schitterend. Natuurlijk spraken we in het verleden weleens over trouwen, maar dit had ze echt totaal niet zien aankomen.”

De vijfvoudig wereldkampioen was eerder bijna 25 jaar getrouwd geweest met Silvia Walraven. Aan dat huwelijk kwam in 2019 een einde. Nadien zou Barney hebben gezegd dat hij nooit meer ging trouwen.

''Dat heb ik inderdaad gezegd. Ik ben eerder getrouwd, en ook weer gescheiden en zulke gebeurtenissen vinden in principe maar één keer plaats in je leven. Opnieuw naar dat altaar was voor mij dus lange tijd uitgesloten, al hield ik de deur naar een tweede huwelijk nog wel een heel klein beetje open. Als het echt een absolute droomwens van Julia zou zijn, wilde ik er nog wel over nadenken.”

Uiteindelijk bleek Van Barneveld toch wel te porren voor een trouwdag. ''Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, tot het punt dat ook ik er helemaal voor wilde gaan. Onze liefde groeit nog steeds elke dag, omdat we echte soulmates zijn. We houden beiden van darten, lekker eten en reizen. Citytrips – zoals afgelopen weekend naar Parijs, of lekker even weg met een cruise – vinden we heerlijk. We kunnen maar moeilijk zonder elkaar. Als ik een paar dagen naar Engeland moet, missen we elkaar al vreselijk.”

Inmiddels maken Van Barneveld en zijn vriendin Julia al voorzichtig plannen voor hun huwelijk. ''We denken aan halverwege 2023, zodat we zeker weten niet meer gebonden te zijn aan allerlei restricties door corona. We gaan voor een grote knalfuif in het buitenland, bijvoorbeeld in Spanje of Italië.”

Lees meer over:
PDC Raymond van Barneveld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties