Van Barneveld maakt terugkeer in top-32 van wereldranglijst

Raymond van Barneveld komt maandag voor het eerst sinds zijn comeback weer in de top-32 van de wereldranglijst. De laatste keer dat hij een plek bij de beste 32 darters ter wereld had, was in 2019.

De vijfvoudig wereldkampioen heeft na de Players Championship Finals de 32ste plek in handen, waardoor Van Barneveld een geplaatste status verworven heeft voor het WK Darts.

Dat betekent dat 'Barney' de eerste ronde mag overslaan in Alexandra Palace en het toernooi dus vanaf de tweede ronde instroomt. Wel zou hij eventueel nummer één van de wereld Gerwyn Price tegen kunnen komen in de derde ronde van het WK Darts. Dat hoeft geen probleem te zijn, want Van Barneveld versloeg Price in november tweemaal tijdens de Grand Slam of Darts.

Het feit dat Van Barneveld terugkeert in de mondiale top-32 is hem zelf ook ter ore gekomen. ''Ik heb extreem hard gewerkt. Het was niet makkelijk, maar ik ben enorm gemotiveerd. Ik voel dat er nog meer aan zit te komen'', zo schrijft hij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties