Van Duijvenbode praat nog niet over titel: "Dat is verlies van energie"

Dirk van Duijvenbode heeft zich na een geweldige wedstrijd geplaatst voor de kwartfinales van de Players Championship Finals. Aubergenius versloeg bij de laatste zestien Ryan Searle met 10-9.

Van Duijvenbode haalde een gemiddelde van 112.05, nooit deed iemand beter op de Players Championship Finals. "Wow, geweldig, ik realiseerde me niet dat ik zó goed stond te spelen. Bij 7-3 achter zag het er somber uit. Ik wist dat ik toen enkele heel goede legs in twaalf pijlen of minder nodig had om hem een paar keer te kunnen breken. Gelukkig slaagde ik daarin, vervolgens begon hij ietsje minder goed te spelen en zo kon ik alsnog de zege uit de brand slepen", zegt Van Duijvenbode.

Tweede podium

Van Duijvenbode speelde zaterdag tweemaal op het tweede podium. "Ik hou ervan en ben eraan gewend, ik heb meer ervaring daar dan op het grote podium. Het is een beetje zoals in een groot café, heel donker en veel mensen die vlakbij zitten, geweldig!"

De 30-jarige Nederlander gaat zondag op zoek naar zijn eerste majorzege. "Maar ik praat nog niet over de titel, dat is verlies van energie. Nee, ik bekijk het gewoon wedstrijd per wedstrijd en dan zie ik wel wat het wordt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties