Van den Bergh boekt zwaarbevochten zege op Chisnall

Dimitri van den Bergh heeft met een moeizame 11-8 overwinning op Dave Chisnall de laatste acht gehaald op de World Matchplay in Blackpool.

Van den Bergh was beduidend de betere tegen Chisnall, maar had grote moeite om het klasseverschil in de score uit te drukken. De wedstrijd begon zelfs met negen breaks op rij, voordat Van den Bergh in de tiende leg als eerste speler zijn eigen leg hield.

Chisnall won daarna drie legs op rij, na onder meer een 127 finish via de bullseye. De Engelsman gaf vervolgens zijn eigen leg af aan Van den Bergh, die het initiatief weer overnam met een 72 check-out. De Belg vuurde vervolgens een 12-darter in het bord voor 9-7 en raakte tops om op één leg van de overwinning te komen.

De achttiende leg ging met een 60 finish naar Chisnall, voordat Van den Bergh keurig wist af te ronden met een 11-darter voor een plek in de kwartfinales op de World Matchplay.

The Dreammaker speelt bij de laatste acht tegen topfavoriet Gerwyn Price. De winnaar van deze wedstrijd treft Krzysztof Ratajski of Callan Rydz bij de laatste vier. Woensdag worden de vier resterende duels uit de tweede ronde gespeeld. Dan neemt Michael van Gerwen het op tegen Ian White.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties