Price op imponerende wijze naar laatste acht in Blackpool

Gerwyn Price heeft met een sterke wedstrijd de kwartfinales gehaald op de World Matchplay. The Iceman rekende vlotjes af met zijn landgenoot Jonny Clayton.

De partij tussen de twee topdarters uit Wales leek op voorhand een heerlijke clash te worden tussen twee spelers in topvorm, maar er was enkel wat spanning in de beginfase.

Price begon al sterk met finishes van 96, 85 en 80 voor een 3-0 voorsprong. Maar ook Clayton liet zien goed te kunnen finishen door 100 en 81 uit te gooien voor 3-2. Vervolgens werd het 3-3 na een 15-darter van The Ferret.

Maar die leg bleek het laatste wapenfeit te zijn van Clayton. De regerend Premier League-kampioen was niet opgewassen tegen de klasse van Price, die vooral op de finishes behoorlijk op dreef was. The Iceman kwam tot een geweldig finishpercentage van 68.75 procent.

Met finishes van onder meer 72 en 108 liep Price uit naar 7-3 en na de pauze maakte de regerend wereldkampioen gedecideerd af. In de laatste twee legs liet Price opnieuw zien dat het met de finishes wel snor zit door 102 en 80 uit te gooien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties