Ratajski voor tweede opeenvolgende jaar naar kwartfinale op World Matchplay

Krzysztof Ratajski is net als vorig jaar doorgedrongen tot de laatste acht op de World Matchplay. The Polish Eagle was in de achtste finales Luke Humphries met 11-5 de baas.

Humphries speelde zondag een ijzersterke wedstrijd om James Wade te verslaan, maar was nu vooral slordig. Ratajski gaf hem meerdere malen de kans om de spanning terug te brengen, maar op die momenten miste Humphries vrijwel telkens zijn dubbels.

In de eerste twee legs miste Humphries al telkens drie darts op de dubbels, waardoor Ratajski op een 2-0 voorsprong kon komen. Met een 14-darter en een 140 finish stoomde de voormalig World Masters-kampioen door naar een 4-0 voorsprong. Vervolgens kende Humphries een sterke fase en kwam terug tot 5-4. De Engelsman mocht de tiende leg beginnen, maar was niet in zes beurten uit. Met een 60 check-out bracht Ratajski de stand op 6-4.

Na de onderbreking behield Ratajski de voorsprong door uit te lopen naar 9-5. Humphries kreeg nog een laatste kans om de spanning enigszins terug te brengen, maar benutte zijn drie pijlen op dubbel 7 niet. Ratajski pakte zijn kans voor 10-5 wel en gooide vervolgens een 14-darter voor de winst en een plek bij de laatste acht in Blackpool.

Ratajski speelt in de kwartfinale tegen de ongeplaatste Callan Rydz. Laatstgenoemde knikkerde met zeges op Glen Durrant en Rob Cross al twee reekshoofden uit het toernooi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties