Rydz met prachtige comeback en 170 finish langs Cross

Callan Rydz is bij zijn debuut op de World Matchplay doorgedrongen tot de laatste acht in Blackpool. The Riot was in de achtste finales verrassend met 11-8 te sterk voor oud-toernooiwinnaar Rob Cross.

Rydz had in de eerste ronde al gewonnen van Glen Durrant (10-6), maar wist in die wedstrijd niet te overtuigen. Ook nu begon de darter uit Newcastle niet goed aan de wedstrijd.

Cross kwam vrij gemakkelijk op een 5-2 voorsprong, maar verzuimde om het verschil uit te breiden. De oud-wereldkampioen miste twee kansen op 6-2 en miste drie darts voor 6-3. Dat gaf Rydz de gelegenheid om zich terug in de wedstrijd te vechten en met een 14-darter in de tiende leg stond het plots gelijk.

Na de tweede pauze nam Rydz het heft in handen. Met schitterende finishes vanaf 89 en 92 had Rydz plotseling een break voorsprong te pakken. Via dubbel 4 werd het even later zelfs 9-6 voor de 23-jarige darter, die begin dit seizoen zijn eerste rankingtitel won.

Cross leek zich even op te richten door de achterstand terug te brengen tot 9-8 met een 132 finish en een 14-darter. Maar Rydz was niet onder de indruk, want hij gooide vervolgens de eerste 170 check-out van het toernooi. Rydz had daarna nog maar één leg nodig en pakte zijn kans meteen met een 60 finish voor de wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties