Van den Bergh en Price plaatsen zich voor halve finales op zevende speeldag Premier League

In Nottingham wordt vanavond de zevende speeldag van de Premier League Darts afgewerkt. Inmiddels zijn de eerste twee halve finalisten bekend.

Dimitri Van den Bergh en Natahn Aspinall mochten de avond openen in Nottingham. De 28-jarige Belg begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al snel op een 4-1 voorsprong. Aspinall won wel de volgende leg, maar met een 18-darter behield Van den Bergh zijn eigen leg om zo op een 5-2 voorsprong te komen.

Aspinall staat bekent als een échte strijder en bewees dat opnieuw door de volgende twee legs te winnen (ondanks twee matchdarts voor Van den Bergh) en zijn achterstand terug te brengen tot 5-4. Het was 'The Asp' die aan de tiende leg mocht beginnen, maar met een mooie 126-finish was het toch Van den Bergh die met 6-4 won en zich zo wist te plaatsen voor de halve finales.

Welsh onderonsje

De tweede halve finale was een Welsh onderonsje tussen Gerwyn Price en Jonny Clayton. Price ging uitstekend van start en kwam op een 3-1 voorsprong. Vervolgens was het Clayton die met twee legs op rij de stand opnieuw in evenwicht bracht. De volgende twee legs werden netjes verdeeld, maar met een krachtige eindsprint was het toch Price die met 6-4 wist te winnen. Price neemt het later vanavond in de halve finales op tegen Van den Bergh.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties