Van Gerwen maakt gehakt van Wright en treft in halve finales Dobey

Michael van Gerwen en Chris Dobey hebben zich als laatste geplaatst voor de halve finales op de zevende speeldag van de Premier League Darts.

Van Gerwen ging tegen Wright als een stoomtrein van start en won de eerste drie legs. Een ondermaatse Wright bracht de stand vervolgens wel op 3-1, maar verder kwam hij niet meer. Van Gerwen imponeerde niet, maar speelde stabiel en won makkelijk de volgende drie legs en dus ook de wedstrijd.

Spannende tweede halve finale

In de halve finales neemt Van Gerwen het later vanavond op tegen Chris Dobey. 'Hollywood', die de eerste speeldag had gewonnen, maar vervolgens vijf keer na elkaar in de kwartfinales verloor, kwam tegen Michael Smith al snel op een 5-0 voorsprong. Beide heren haalden niet hun beste niveau en misten verschillende dubbels. Smith wist vervolgens eindelijk een leg te winnen en nadat Dobey matchdarts miste werd het zelfs 5-2. 'Bullyboy' leek eindelijk onder stoom te komen en met een 12-darter stond hij plots nog maar twee legs achter.

Smith brak vervolgens door de leg die Dobey mocht beginnen en bracht de stand op 5-4. Dobey begon plots te twijfelen en Smith kreeg op dubbel 20 te kans om de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen. Hij miste echter en met een 84-finish op de bull was het uiteindelijk toch Dobey die zich wist te plaatsen voor de halve finales.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties