Van Gerwen krijgt whitewash aangesmeerd van Dobey, die finale speelt tegen Price

Chris Dobey en Gerwyn Price spelen de finale op de zevende speeldag van de Premier League Darts.

Dobey ging tegen Van Gerwen als een speer van start en met een 15-, 13- en 11-darter kwam hij op een 3-0 voorsprong. Van Gerwen miste vervolgens een 147-finish op tops en via dubbel 14 kon Dobey profiteren om de stand op 4-0 te brengen. Ook een 90-finish van Van Gerwen strandde op tops en via dubbel 8 had Dobey bij 5-0 nog slechts één leg nodig voor de zege.

Nooit eerder in deze jaargang van de Premier League had iemand met 6-0 verloren, maar met een 103-finish bezegelde Dobey het lot van de 33-jarige Nederlander. Geen vier weekzeges op rij dus voor Van Gerwen, maar mogelijk wel een twee weekzege deze Premier League voor Dobey.

Finale tegen Price

In de finale neemt Dobey het op tegen Price. 'The Iceman' begon uitstekend en kwam al snel op een 3-1 voorsprong. Van den Bergh brak vervolgens door de leg van Price en wist nadien op zijn eigen leg, nadat beide spelers diverse pijlen op een dubbel misten, de stand opnieuw in evenwicht te brengen.

Van den Bergh brak vervolgens opnieuw door de leg van Price, maar de Welshman brak meteen terug, zodat bij 4-4 alles opnieuw te herdoen was. Beide heren stonden in een hoogstaande partij boven de honderd gemiddeld te gooien en het was Price die bij 5-4 nog slechts één leg nodig had voor de zege. Van den Bergh miste vervolgens een 99-finish op de bull en zo was het Price die met een 12-darter de zege wist te grijpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties