Van den Bergh haalde hoogste toernooigemiddelde over hele Premier League: 'Ik verdiende het om de play-offs te bereiken'

Dimitri Van den Bergh wist zich in zijn debuutjaar in de Premier League net niet te plaatsen voor de play-offs. De statistieken laten nochtans zien dat hij het uitstekend deed.

Van den Bergh was de enige speler die na zestien speeldagen een gemiddelde van meer dan honderd had (zie tabel onderaan). Toch wist hij zich niet voor de play-offs te plaatsen. “Om de een of andere reden gooide elke speler op z’n best tegen mij. Dat is jammer. Maar dat wil ook zeggen dat mijn tegenstanders weten wat ze moeten doen om mij te verslaan", aldus Van den Bergh bij HLN.

"Ikzelf heb ook wel enkele kansen laten liggen", vervolgt de 26-jarige Belg. "Vaak kwam het op één pijl aan, die nét niet in de dubbel belandde. Zoals die 81-finish op de bull tegen Peter Wright. Of die dubbel 16 om te breaken tegen Jonny Clayton. Als die pijl erin ging, zou hij misschien beginnen te twijfelen. Ik was dan ook ontgoocheld dat ik me niet wist te plaatsen voor de play-offs, maar het besef kwam snel dat ik een heel mooi traject achter de rug heb. Nu heb ik het gevoel: er is meer in petto en volgend jaar wil ik opnieuw deelnemen aan de Premier League.”

De beste volgens Clarys

Erik Clarys, co-commentator op de Belgische televisie, liet zich lovend uit over Van den Bergh en vond hem de beste speler in de Premier League. “Als je naar de statistieken kijkt, is dat zo", beaamt Van den Bergh. "Ik heb het hoogste gemiddelde gegooid, mede dankzij heel wat 180'ers. Dus Erik heeft ergens wel gelijk. Ik verdiende het om de play-offs te bereiken, maar dat geldt ook voor Michael van Gerwen, José de Sousa, Nathan Aspinall en Jonny Clayton.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties