Van den Bergh houdt Van Duijvenbode van titel af bij Dutch Darts Masters

Dimitri van den Bergh heeft voor de tweede keer deze maand een World Series-titel gepakt. Na zijn eindzege op de Nordic Darts Masters, pakte 'The Dreammaker' de titel op de Dutch Darts Masters door Dirk van Duijvenbode te verslaan.

De finaledag van het evenement in de Ziggo Dome in Amsterdam ging van start met liefst zes Nederlanders bij de laatste acht. Enkel Van Duijvenbode en Danny Noppert wisten door te dringen tot de laatste vier. Van Duijvenbode rekende na een thriller af met James Wade (7-6), terwijl Van den Bergh een Nederlandse finale voorkwam door af te rekenen met Noppert (7-2).

Van den Bergh kende een droomstart aan de finale. Hij opende de wedstrijd met een 14-darter en brak zijn Nederlandse opponent daarna met een 13-darter. Via dubbel 16 werd het 3-0 en daarna snoepte hij opnieuw de leg af van 'Aubergenius' door 72 te finishen.

Van Duijvenbode had daarna zomaar op een 5-0 achterstand kunnen staan, maar zijn Belgische tegenstander miste vier pijlen op de dubbel. Via dubbel 9 wist de Nederlander daarna eindelijk op het scorebord te komen. Maar de Westlander verzuimde daarna binnen vijf beurten uit te zijn en zag Van den Bergh uitlopen naar 6-1.

Na de onderbreking wist Van Duijvenbode nog één leg aan zijn totaal toe te voegen, maar verder dan twee legs kwam hij niet. Met een 14-darter haalde Van den Bergh na een eenzijdige partij de titel binnen in de tiende leg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties