Van den Bergh imponeert op World Matchplay: 'Speel vanaf nu zonder enige druk'

Dimitri Van den Bergh heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay. The Dreammaker versloeg in zijn openingswedstrijd Callan Rydz met 10-2.

Van den Bergh imponeerde met een gemiddelde van net over de honderd. "Ik ben fier op mezelf", opent de 27-jarige Belg tegenover Tungsten Tales. "Ik wist op voorhand dat dit een moeilijke wedstrijd kon worden, Callan is immers een geweldige speler. Vandaag kwam het er echter niet helemaal uit bij hem, maar ik stond er en dat is het belangrijkste."

In 2020 won Van den Bergh de World Matchplay, vorig jaar verloor hij de finale van Peter Wright. "Uiteraard lag er druk op mij omdat ik wat geld te verdedigen heb voor de wereldranglijst. De eerste ronde is altijd de moeilijkste opdracht op een groot toernooi, vanaf nu kan ik zonder druk spelen en op jacht gaan naar een nieuwe titel."

Vertrouwen

Van den Bergh blaakt alvast van vertrouwen. "Mijn twee titels op de World Series (Dutch Darts Masters en Nordic Darts Masters) hebben ervoor gezorgd dat ik vrijuit sta te spelen, ik geniet echt op het podium. Mijn familie is erbij hier in Blackpool, alle omstandigheden zitten dus goed om succes te boeken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties