Van den Bergh met moeite naar tweede ronde op Nordic Darts Masters, Clayton verliest geen leg

Dimitri van den Bergh heeft na een moeizame wedstrijd tegen John Engström de tweede ronde gehaald op de Nordic Darts Masters in Kopenhagen.

De Belg verzuimde het duel halverwege de partij in het slot te gooien, waardoor Engström lang in de buurt kon blijven bij Van den Bergh, die vooral onnauwkeurig op de dubbels was.

In de tweede leg had Van den Bergh al zes kansen nodig om zijn eigen leg te houden. The Dreammaker brak zijn Zweedse opponent daarna met een 16-darter en verzilverde de break met een 13-darter. Van den Bergh had in de zevende leg een dubbele break moeten pakken, maar hij liet vier breakkansen onbenut.

In plaats van 5-2 werd het slechts 4-3, nadat Engström dubbel 10 wist te raken in leg zeven. De Zweed brak Van den Bergh daarna zelf wel met een mooie 120 finish. Engström miste daarna echter de kans om de leiding over te nemen en zag Van den Bergh zijn vierde breakkans benutten voor 5-4. In de tiende leg kreeg Engström nog vijf kansen om een beslissende leg af te dwingen, maar hij faalde. Van den Bergh raakte vervolgens de dubbel 1 met zijn zevende matchdart voor een plek in de kwartfinales.

Jonny Clayton schaarde zich een stuk makkelijker bij de laatste acht op de Nordic Darts Masters. Dankzij een gemiddelde van 99 werd het liefst 6-0 tegen de Deense darter Ivan Springborg Poulsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties