Van den Bergh voor tweede jaar op rij in finale World Matchplay: 'Dit is waarom ze me The Dreammaker noemen'

Dimitri Van den Bergh blijft op koers voor een tweede opeenvolgende World Matchplay-titel. In de halve finales versloeg 'The Dreammaker' de Pool Krzysztof Ratajski met 17-9.

Van den Bergh begon nochtans bijzonder moeizaam aan de wedstrijd. "Bij een 4-1 achterstand vroeg ik mezelf af wat er aan het gebeuren was. Ik zat op dat moment echt totaal niet in het ritme. Gelukkig kon ik me nadien, dankzij de hulp van het publiek en ook omdat Krzysztof enkele belangrijke dubbels miste, toch herpakken en alsnog de zege grijpen", aldus Van den Bergh.

De 27-jarige Belg kan zondagavond zijn tweede opeenvolgende World Matchplay winnen. "Bij winst word ik bovendien de nummer vier van de wereld. Dat is waarom ze me 'The Dreammaker' noemen, ik maak dromen waar. Maar laat ons wel realistisch blijven, ik heb die titel absoluut nog niet binnen."

Wright

In de finale treft Van den Bergh de Schot Peter Wright, bij wie hij vorig jaar nog drie maanden verbleef tijdens de lockdown. "Ik heb enorm veel geleerd van Peter, die finale zal bijzonder speciaal zijn. Ik heb deze week al met Peter gesproken over de mogelijkheid dat we elkaar in de finale treffen, ook hij kijkt er enorm hard naar uit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties