Van den Bergh wint bij debuut in New York; Cross, Humphries en Aspinall ook ronde verder

Dimitri van den Bergh kan terugkijken op een geslaagd debuut op de US Darts Masters. In de iconische Madison Square Garden won hij zijn openingsduel tegen JT Davis.

Van den Bergh gooide meteen een 12-darter in zijn eerste leg en liet even later een 130 finish noteren voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens wist 'The Dreammaker' de wedstrijd met 6-2 naar zich toe te trekken. De Belg wierp een gemiddelde van 95, hoewel zijn finishpercentage van 30 procent nog wel voor verbetering vatbaar is.

Nathan Aspinall gooide de beste wedstrijd van de gehele eerste ronde. 'The Asp' kwam in zijn partij tegen Matt Campbell tot een fantastisch gemiddelde van 105.81, terwijl tegenstander Campbell met een gemiddelde van 98 ook uitstekend voor de dag kwam. Beide heren miste amper pijlen op de dubbels. Aspinall miste er zelfs geen één en eindigde zes uit zes op de dubbels, terwijl Campbell zelf maar één pijl op de dubbels onbenut liet tijdens het finishen. De uitslag was 6-4 in het voordeel van Aspinall.

Rob Cross schaarde zich bij de laatste acht van het World Series-toernooi in New York door Jason Brandon met 6-2 te verslaan. Luke Humphries rekende af met Alex Spellman (6-2).

In de nacht van zaterdag op zondag worden achtereenvolgens de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld. Michael van Gerwen neemt het dan op tegen Jim Long, terwijl Van den Bergh tegenover Cross staat. Voor Gerwyn Price wacht een duel met Humphries, en de laatste kwartfinale gaat tussen Jeff Smith en Aspinall.